HAASTEEN IDEA
Tämän haasteen ideana on luoda naapurusto, jonne tehdään 6-26 eri perimälinjaa aakkosten mukaan. Perheitä täytyy siis olla haasteen loppumista varten ainakin kuusi. Jokainen voi valita perhemäärän jaksamisensa mukaan. Ideana on se, että jokaisella aakkosperheellä on omat tyypilliset piirteensä, joita yritetään haasteen aikana seurata mahdollisimman hyvin ja mahdollisimman tapahtumarikkaasti.

SÄÄNNÖT
- Ei koodeja, ellei muuta ole sanottu
- Hackit ja ladatut ovat sallittuja, elleivät ne muuta pelin kulkua liikaa
- Jälkeläiset eivät saa saada lapsia, muuttaa yhteen tai mennä naimisiin townieiden, NPC:iden tai muiden haasteen kannalta kuulumattomien simien kanssa
- Perheet eivät saa poiketa liikaa tavoistaan

HAASTEEN ALOITUS
Luo uusi naapurusto tai jos haluat, voit pelata vanhallakin. Ota kuitenkin huomioon se, että haasteen perheet vievät aika lailla tilaa. Naapurustolla itsellään ei ole mitään väliä, se saa olla minkä kokoinen, näköinen ja niminen tahansa.

Naapuruston perustamisen jälkeen aloitat perheiden luonnin. Ehdoton sääntö on se, että A-perhe luodaan ensimmäisenä, mutta sen jälkeiset kirjainperheet saavat tulla sekalaisessa järjestyksessä. Kaikkia perheitä ei tarvitse eikä kannata luoda heti alkuun. Kaikki perheet alkavat pariskunnasta, jolla ei ole yhtäkään lasta valmiina. Simien ulkonäöillä ei ole mitään väliä, mutta sukunimen täytyy jollain tavalla liittyä suvun kirjaimeen: se voi olla itsessään pelkkä kirjain tai vaikka alkaa kyseisellä kirjaimella. Etunimillä ei ole väliä.

PERHEET
A - A:t ovat aakkosten alkupäätä ja siksi myös tämän haasteen avaajat. Perheenjäsenet ovat tästä hyvin ylpeitä ja kutsuvat täten itseään naapuruston ylimystöksi. Siksi jokainen lapsi kasvaa tiukan kurin alla: taitoja opetetaan jo taaperoiässä, ja jokainen lapsi, joka ei ole käynyt yksityiskoulua, on häpeä. Oli tilanne mikä tahansa, A-perhe haluaa olla huomion keskipisteenä. Kauneus, komeus, viisaus, rikkaus ja täydellisyyteen pyrkimys ovat tämän perheen avainsanoja. A:t ovat myös kovia järjestämään juhlia ja kisakatsomoita. Sillä tavalla he pyrkivät säilyttämään mahdollisimmat hyvät välit naapureihinsa.

B - B-kirjain on toinen aakkosjärjestyksessä, hengittäen A:n niskaan. Niin on nytkin. B-perhe hännystelee mielellään A:ta, luo mahdollisimman paljon suhteita heihin ja heidän jälkeläisiinsä. B:t pyrkivät aina ensimmäiseksi saamaan puolisokseen A:n, mutta tästä kaikesta huolimatta A-perhe ei välitä paljoakaan näistä pyrkyreistä. Siitä huolimatta aina vähintään yksi B kutsutaan heidän juhliinsa.

C - C:t ovat romantiikannälkäisiä hurmureita. Heitä pidetään naapuruston komeimpina ja kauneimpina A-perheen toiveista huolimatta ja C:t ovatkin taitavia käyttämään tätä etua hyväkseen. He eivät sitoudu helpolla ja jos sitoutuvat, niin vasta myöhäisellä iällä. He inhoavat lapsia, mutta saattavat hankkia yhden tai kahden. Nämä lapset ovat kuitenkin lähes kokonaan joko puolison tai lastenhoitajan armoilla, eikä C koske sormenpäälläänkään likaiseen vaippaan.

D - D-perhe ei ole erityisen suositussa asemassa. Heitä pidetään julmina, rauhanrikkovina ja omahyväisinä. No, se ei ole välttämättä koko totuus, mutta he pilailevat oikein mielellään muiden perheiden kustannuksella. Etenkin A-perhe on heidän tähtäimessään, ja D:lle ei tuottaisi mikään suurempaa mielihyvää, kuin nähdä A-perheen pelkojen toteutuvan.

E - E:t ovat naapuruston kauppamiehiä. He eivät luota urataipaleisiin tai ennalta määrättyihin palkkoihin, vaan haluavat tienata oman leipänsä ja tietää, mistä sen saivat. Sen takia yksikään E ei saa tehdä työtä - paitsi yrityksen kautta tai maasta aarteita etsimällä. Yritys saa olla mikä vain, kukkakauppa tai supermarketti tai vaikka molemmat jos rahaa riittää.

F - F:t ovat aina olleet hieman kummallisen näköisiä ja luonteisia. He värjäävät tukkansa räikeän värisiksi ja omistavat suuren osan ajastaan kaukoputkella tiirailuun. Osa heidän lapsistaan on jopa oudon värisiä! Yleisesti ottaen F-perheellä ei ole paljoa suhteita muihin perheisiin, mutta aina välillä he onnistuvat käännyttämään muiden perheiden jäseniä omituiseen lahkoonsa.

G - G:t rakastavat eläimiä. Kissa, koira, papukaija, rotta, haisunäätä. Heille eläin on melkeinpä enemmän kuin perheenjäsen. Eläimillä on omat, suuret alueet, joissa niille on mahdollisimman paljon virikkeitä ja tekemistä. Lisäksi lemmikit saavat ikiomat hautausmaansa. Jos joku muu naapuruston jäsen tarvitsee lemmikkiä, se mitä luultavimmin ostetaan G:ltä. G-perheen eläimet ovat tunnettuja hyvästä laadustaan ja upeasta ulkonäöstään.

H - H:t ovat kiinnostuneista vastakohdista ja geneettisistä asioista. H-perhe on täynnä erinäköisiä naisia ja miehiä, joiden omatkin lapset ovat kaikki täysin omannäköisiään. Luonteistakin he ovat hyvin kiinnostuneita ja pyrkivätkin löytämään jonkun tasapainottamaan omia piirteitään. Ylisiisti haluaa siis lähelleen sottapytyn ja niin edelleen. H-perheen tavoitteena on melkein kuin täydellisen simin jalostaminen - tavoite, jota on melkein mahdoton saavuttaa.

I - I-perhe on naapuruston pohjasakkaa. Heitä pidetään hulluina taiteilijoina, jotka eivät kykene menestymään elämässä. Heidän palkkatasonsa on aina alhaisempi, heidän koulumenestyksensä on aina huonompaa ja he saavat aina huonoimmat puolisot. Jos ylimääräistä puolisoa ei löydy, he viettävät elämänsä erakkoina maalaillen, musisoiden ja haaveillen.

J - Joskus aikojen alussa A ja J olivat samaa perhettä, mutta J alkoi kapinoimaan, joka johti siihen, että J perusti oman sukuhaaransa. Tätä tarinaa ja A-vihaa on syötetty sukupolvelta toiselle, joka johtaa siihen, että A- ja J-perheen välit ovat hyvin tulehtuneet. Riitely on onneksi laantunut vain piittaamattomuudeksi, ja J:t yrittävät epätoivoisesti olla parempia kuin A:t. Ikävä kyllä, se ei ole niinkään helppo tavoite. J:llä kun on sellainen ongelma, että he eivät tunnu saavan lapsia sitten millään. Sitkeän yrittämisen jälkeen he saavat yhden tai kahden, ja naapuruston valloitus menee ohi suun.

K - K:t vaalivat muistoja. He ottavat mielellään kuvia heille tärkeinä ajankohtina ja haluavat maalauttaa jokaisesta perheenjäsenestä taulun muistoksi. He arvostavat jo menetettyjä perheenjäseniä ja pitävät heidän haudat tiptop kunnossa.


M - Ei ole rakastavampaa, lämpimämpää tai lempeämpää perhettä kuin M. M:t rakastavat kaikkia, lapsiaan, puolisoitaan ja naapureitaan - jopa D:tä, vaikka eivät sieltä suunnasta vastarakkautta saisikaan. Yhtäkään lasta ei painosteta tulemaan yhtään miksikään, mutta kaikkia halitaan ja pusitaan kuin viimeistä päivää. Jos tässä naapurustossa jotkut ovat aidosti onnellisia ja aina päivien loppuun asti yhdessä puolisoidensa kanssa, niin M:t. Tätä perhettä ei pysty ajamaan erilleen mikään.

N - N:llä ei mene kovinkaan hyvin. N:t menettävät järkensä jatkuvasti ja ovat naapuruston sekopäitä. He astuvat viidenkymmenen hehtaarin alueella siihen yhteen ainoaan lantakasaan; aina kun satelliitti on elänyt elämänsä loppuun, se putoaa N:n päähän; palokunta on N-perheen vakiovieras.



P - Lihasvoima ja hämmästyttävät taidot kasvien kanssa. Niistä tavallinen P-perhe tunnetaan. He eivät luota kirjoihin ja lässynlässyn rakkaudentunnustuksiin, vaan osoittavat välittämistään elein ja yhteisin aktiviteetein. Jo pienet lapset pääsevät pelaamaan vanhempien kanssa jalkapalloa ja koripalloa ja osallistuvat rikkaruohojen kitkentään. Miehet käyvät maanviljelyn ohella myös töissä, mutta naiset tuovat oman osuuden elannosta myymällä naapuruston maukkaimmat tomaatit ja munakoisot.



R - R-perheessä kukaan ei tunnu tulevan toimeen toisten kanssa. Sisarusten välillä on riitaa ja huutoa ja vain harva pariskunta pysyy yhdessä, sekin tulee taistelun kautta. Pettämiset, rahapulat ja huono olo varjostavat tätä perhettä, jonka takia moni onkin oppinut välttämään R:n puolisoksi päätymistä. Aina löytyy kuitenkin se hyväuskoinen, joka vakuuttaa kaiken menevän tällä kertaa toisin.

S - S on mutkikas kirjain, joka voi isoksi piirrettynä kattaa laajankin alueen, kietoen ympärystöjä sisäänsä. Siksi myös S-perhe on levinnyt laajalle hankkimalla suuren määrän lapsia. Tämä ei ole tahallista, jotenkin he vain onnistuvat saamaan kerta toisensa jälkeen suuren lapsikatraan. Vähin määrä, jonka tiedetään lapsia olleen, on neljä.

T - T:t vaalivat perinteitä ja ovat hyvin vaativia. He ovat hyvin ylpeitä harvinaisista, harmaista silmistään, eivätkä sen takia suostu hankkimaan lapsia muiden kuin harmaasilmäisten kanssa. Sen lisäksi syntymäpäivä on tärkeä juhla, joka vaatii aina kakun ja vähintään koko perheen juhlimaan. Isommat juhlat järjestetään kun aikuinen siirtyy vanhuuteen: T:t pitävät vanhuutta kunnioitettavana ikäasteena, jolloin on aika nauttia elämästä.

V - Sitä sanotaan, että raha tuo onnen. Mutta aina onnea ei tarvitse tavoitella, kun kaikki tuntuu luistavan loistavasti ilmankin. Sitä ei tiedetä, miten se tapahtuu, mutta jos V lottoaa, V voittaa. Jos V haluaa jonkun tietyn puolisokseen, sen V saa. Jos V haluaa hienomman talon, V saa sellaisenkin. Toiveita toteutuu toisensa jälkeen samaan tahtiin kuin vesipisaroita putoilee sateella. Mikään ei riitä, kun voi saada kaiken. Tämä perhe on ainoa, joka tietää kaching -sanan voiman, eikä yksikään tähän perheeseen päätynyt kuole ilman platinaista muistomerkkiä. V:ksi syntyminen on kuin seitsemän rivi lotossa.

W - W-perheellä on kummallinen tapa kerätä huomiota. He pyrkivät keräämään itselleen harrastuslaattoja (KK) ja urapalkintoja. Urapalkintojen takia yksikään W ei pysy työssään pidempään kuin tarvis ja kun urapalkinto on voitettu, vaihtuu ura heti. Kun aikaa riittää taitojenopiskelulta, W:t viettävät aikansa erinäisten harrastusten kanssa. Mikäli perheeseen on syntynyt kaksi poikalasta, kotiin jäävä päätetään sen perusteella, kumpi omistaa enemmän harrastuskerhopaikkoja. Jos heillä ei ole harrastusmahdollisuutta, niin taitopisteillä.

X - X:t ovat äärettömiä feministejä. X-nainen ei suostu naimisiin mennessä ottamaan puolisonsa sukunimeä, joten miehen on tehtävä valinta: joko hän suosiolla vaihtaa sukunimensä X:ksi tai pysyy kaukana näistä naisista. Tämän perheen miehet on kasvatettu noudattamaan ensimmäistä vaihtoehtoa, joten he ottavat lähes poikkeuksetta naimansa naisen sukunimen. Kukaan X-nainen ei suostu jäämään kotiäidiksi, osa heistä hakeutuu tahallaan miesvaltaisille aloille todistaakseen olevansa yhtä kykeneviä kuin miehetkin.

Y - Siinä missä X:t ovat feministejä, Y:t ovat täydellisiä sovinisteja. Y-miehen naiva nainen jää kotiin hellan ja nyrkin väliin eikä siitä ole kysymystäkään. Y:t eivät hanki sisäkköjä taikka hovimestareita, nainen kokkaa, siivoaa ja nukuttaa lapset. Vapaa-ajallaan naiset saavat tehdä mitä haluavat kunhan eivät poistu tontilta. Vieraita saa kuitenkin kutsua ja juhlia pitää. Y-perheen tyttölapsista tulee myös kotiäitejä naivat he kenenkä perheen jälkeläisen hyvänsä.

Z - Z:t ovat aakkossijoituksensa vuoksi usein unohdettuja. Tätä vääryyttä Z-perhe yrittää parhaansa mukaan korjata pitämällä mahdollisimmat hyvät välit muihin perheisiin ja omistamalla suhteita ainakin yhteen kaikista 25:stä muusta perheestä. Tämäkään ei tunnu aina riittävän huomionsaanniksi, arvoasteikossa he ovat jossain hyvin keskellä. Tavallinen Z viihtyy yhteisötonteilla.

HAASTEEN KULKU
Kuten varmaan jo ymmärrettiin, haasteena on tasapainoilla näiden perheiden välillä. Tehtävässä on kuitenkin mutka jos toinenkin: perheiden jälkeläisten täytyy jatkaa sukua jonkun toisen perheen jälkeläisen kanssa (paitsi jos suku on tuomittu erakoitumiseen, esim. L). Tämä tapahtuu ensin virallisilla hääjuhlilla, jossa nainen saa miehen sukunimen (mies laitetaan kosimaan naista), ellei kyseessä ole X-perhe. Vasta häiden jälkeen saa pariskunta hankkia lapsia, äpärälapsia ei lasketa suvunjatkajiksi.

On kaksi tapaa pelata tätä haastetta: toinen, yksinkertaisempi tapa on valita aina lapsista perijä ja asuttaa perijä vaimoineen sukulinjan kantakotiin. Toinen tapa, monimutkaisempi, on pyörittää peliä kaikkien syntyneiden lasten kanssa. Halutessaan voi myös rakentaa niin sanotun "ekstra-talon", jonne ylijäämälapset laitetaan. Tällä tavoin jos perijälle ei löydy sopivaa kumppania samaan aikaan syntyneiden joukosta, voi yrittää katsoa, josko onni potkaisisi ylijäämälasten kanssa.

Jokainen naapuruston sim käyttäytyy sen mukaan, mitä kirjainta hänen sukunimensä pelihetkellä edustaa. Esimerkiksi A-miehen kanssa naimisiin mennyt V-nainen muuttuu A:ksi, jolloin hänenkin käyttäytymisestään tulee A-perheelle ominaista. Jos haluaa, voi yrittää yhdistellä elementtejä, mutta siitä voi kehkeytyä todella monimutkaista.

Tätä jatkuu sukupolvi sukupolven jälkeen. Jos joku suku, esimerkiksi juuri tuo kyseinen L jolla on siihen taipumus, päättyy, sille tehdään uusi jatkaja. Tämä jatkaja ei ole geneettistä sukua aiemmille L:lle, mutta jatkaa sukua kuin olisi.

Kun jonkun suvun jäsen kuolee, hänet laitetaan sen hetkisen sukunimensä perheen hautausmaalle. Kyseinen hautausmaa voi sijaita perheen ydinkodissa (siinä, jossa suvun perustajat aikoinaan asuivat) tai se voidaan tehdä erikseen yhteisötontiksi jos haamut häiritsevät.

Yliopisto on vapaaehtoinen ja sitä lyhentävät hackit ovat sallittuja.

HAASTEEN VOITTO
Haaste on voitettu, kun jokaisen vähintään 6 perheen hautausmaalla on vähintään kymmenen hautaa. Nämä haudat saavat olla platinaisia tai tavallisia, onnettomuudessa tai vanhuuteen kuolleiden, kunhan niitä on kymmenen. Voiton jälkeen haastetta saa halutessaan jatkaa.

 

Näin. Tuossa on vain ne perheet joilla MINÄ pelaan. alkuperäiset säännöt täältä klik.

Kiitos chikikalle :)